3d8cc92Η megOil, είναι αδειοδοτημένη εμπορική εταιρεία με κύρια δραστηριότητα τη συλλογή χρησιμοποιημένων μαγειρικών λαδιών για βιομηχανική χρήση. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2004, και δραστηριοποιείται στις Κυκλάδες.

H megOil είναι στελεχωμένη  από μηχανικούς και τεχνικούς, και εξοπλισμένη με όλα τα σύγχρονα μέσα, διαθέτοντας έναν ευέλικτο στόλο φορτηγών διαφόρων μεγεθών για τις ανάγκες συλλογής των λαδιών.

Η innovECO είναι σύμβουλος της megOil σε περιβαλλοντικά θέματα.


Carbontour_new_draft_logo - Copy

To CARBONTOUR, είναι ένα καινοτόμο λογισμικό για την παρακολούθηση των ενεργειακών καταναλώσεων, αλλα και του ανθρακικού αποτυπώματος ενός ξενοδοχείου. Πιο αναλυτικά, το CARBONTOUR μπορεί και υπολογίζει πολύ εύκολα, μεταξύ άλλων:

  • την ενέργεια που καταναλώνεται στο ξενοδοχείο ανά δραστηριότητα (πχ θέρμανση, ψύξη, κουζίνα κλπ),
  • τις αέριες εκπομπές των ρύπων του θερμοκηπίου (σε CO2 ισοδύναμα) των τουριστικών καταλυμάτων, που οφείλονται στην ενεργειακή κατανάλωση, στην διαχείριση των αποβλήτων και στην κατανάλωση/επεξεργασία νερού,
  • πολύ χρήσιμους δείκτες κατανάλωσης ενέργειας και παραγωγής CO2 ανά διανυκτέρευση ή και ανά τετραγωνικό καταλύματος.

Στελέχη της innovECO έλαβαν μέρος στην υλοποίηση του αρχικού λογισμικού CARBONTOUR, και συνεχίζουν να συμμετέχουν ενεργά στην περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξή του λογισμικού.

Περισσότερες πληροφορίες για το λογισμικό, υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.carbontour.gr


GreenYourRouteΤο GreenYourRoute, είναι μια διαδικτυακή (web-based) πλατφόρμα που βοηθά στην εύρεση της πιο περιβαλλοντικά φιλικής διαδρομής, με γνώμονα την ελαχιστοποίηση των εκπομπών και κατ’ επέκταση του κόστους μεταφοράς.

Η innovECO συνέβαλε στην ανάπτυξη των περιβαλλοντικών πτυχών του λογισμικού GreenYourRoute.

Περισσότερες πληροφορίες, υπάρχουν στην ιστοσελίδα της πλατφόρμας GreenYourRoute (Beta version).


Compete Logo (mine)Το COMPETE, είναι ένα διαδικτυακό (web-based) μοντέλο για την ποσοτικοποίηση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου που παράγονται από βαρέα οχήματα (Heavy Duty Veahicles) κατά τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων στα λιμάνια.

Το μοντέλο βασίζεται σε μια ολιστική προσέγγιση για την εκτίμηση των αερίων του θερμοκηπίου, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες και τους ρύπους που συμβάλλουν στην αύξηση τους. Επιπλέον, το μοντέλο λαμβάνει υπόψη του ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά των οχημάτων (π.χ. πρότυπα εκπομπής EURO), καθώς και στοιχεία απο ευρωπαϊκές βάσεις δεδομένων.

Στελέχη της innovECO έλαβαν μέρος στην υλοποίηση του λογισμικού COMPETE, και συνεχίζουν να συμμετέχουν ενεργά στην περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξή του.

Περισσότερες πληροφορίες, υπάρχουν στην ιστοσελίδα του COMPETE (Beta version).


Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) είναι η παλαιότερη Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση εθνικής εμβέλειας στην Ελλάδα, με αδιάλειπτη δράση, από το 1951, στην προστασία του ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος. Από το ξεκίνημά της πρωτοστάτησε στη δημιουργία Εθνικών Δρυμών και Προστατευόμενων Περιοχών, στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας και στην προστασία βιότοπων και απειλούμενων ειδών πανίδας και χλωρίδας. Η ΕΕΠΦ εκπροσωπεί στην Ελλάδα το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση FEE (Foundation for Environmental Education), για λογαριασμό του οποίου διαχειρίζεται πέντε διεθνή Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης, μεταξύ των οποίων είναι οι Γαλάζιες Σημαίες και το Eco-label GREEN KEY. Για το έργο της έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών, το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ίδρυμα Ford.

Η innovECO συνεργάζεται με την ΕΕΠΦ, στο πλαίσιο της εφαρμογής του σήματος GREEN KEY στα ξενοδοχεία.

Περισσότερες πληροφορίες, υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ΕΕΠΦ


FindMyWayΤο FindMyWay είναι μια διαδικτυακή (web-based) πλατφόρμα η οποία θα υπολογίζει και απεικονίζει εποπτικά εναλλακτικές επιλογές ταξιδιών με συνδυασμό διαφορετικών Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, για επιλεγμένα από τον χρήστη σημεία αφετηρίας – προορισμού και ώρας – ημερομηνίας.

Η innovECO, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, συνέβαλε ενεργά στην ανάπτυξη της πλατφόρμας και βοηθάει στην συνεχή εξέλιξή του.

Περισσότερες πληροφορίες, υπάρχουν εδώ.


FindMyWayΤο EcoSTP είναι ένα συνέδριο που διοργανώνεται απο την IWA κάθε δύο χρόνια και ειδικεύεται στις τεχνολογίες διαχείρισης υγρών αποβλήτων.

Η innovECO, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Βερόνα, μελέτησε το ανθρακικό αποτύπωμα του 2ου Συνεδρίου EcoSTP που έγινε στην Βερόνα της Ιταλίας τον Ιούνο του 2014. Μπορείτε να κατεβάσετε την Έκθεση Αποτυπώματος του Άνθρακα (Carbon Footprint Report) απο το ακόλουθο σύνδεσμο (Αγγλικά): EcoSTP2014 CFR (pdf).


Επιπλέον, ενδεικτικά μερικές από τις εταιρείες και τους οργανισμούς που εμπιστεύτηκαν και συνεργάστηκαν με την InnovECO είναι:

Comments are closed.